Roland Garros, turneul favorit al Simonei Halep, anunță șase schimbări importante de care pot profita și alți jucători români

Roland Garros, turneul favorit al Simonei Halep, anunță șase schimbări importante de care pot profita și alți jucători români
Publicat: 23/03/2018, 18:40

Fondul total de premiere este majorat cu zece procente față de 2017, se schimbă ziua efectuării tragerii la sorți, sunt inaugurate noi terenuri, se modifică timpul alocat între puncte și se introduce un element-cheie pe teren.

Iată cele mai importante modificări aduse turneului în care Simona Halep a reușit cele mai bune performanțe ale carierei – două finale de Mare Șlem jucate și un titlu câștigat în 2008 în turneul junioarelor.

1. Tablourile principale de concurs la simplu feminin și masculin vor fi programate cu o zi înainte

Turneul de la Roland Garros copiază modelul lansat în luna ianuarie de colegii de la Australian Open: tragerea la sorți a fost mutată de vineri dimineață – joi seară, la ora locală 19:00 (20:00 în România). Vom ști astfel cum se conturează tabloul pentru Halep & Co, Nadal și Federer încă de pe data de 24 mai.

De asemenea, tragerea la sorți va fi efectuată în casă nouă, în clădirea cunoscută drept Orangery, din Auteuil Greenhouse Gardens.

2. Trei terenuri noi, cu capacitate totală de 4250 de locuri

Ediția 2018 a Roland Garros-ului va inaugura un nou Teren 18, cu o capacitate de 2.200 de locuri, care devine astfel a patra cea mai mare arenă a complexului de la Porte d’Auteuil.

Alte două terenuri vor fi gata pentru a primi spectatori: Terenul 7 – cu o capacitate de 1.500 de locuri și Terenul 8 – cu 550 de locuri în tribună.

14.911 spectatori poate găzdui Centralul Philippe-Chatrier

3. Jucătorii au mai mult timp între puncte

Una dintre cele mai controversate reguli din tenis va fi modificată pentru turneul de la Roland Garros. Jucătorii vor avea la dispoziție 25 de secunde din momentul încheierii punctului anterior pentru a începe următorul raliu. Astfel, turneul de la Roalnd Garros abrogă regula celor 20 de secunde, aliniindu-se la standardul general acceptat în circuitul ATP – mai permisiv decât ceea ce stipula regulamentul ITF, aplicat în turneele de Mare Șlem.

Regula va fi însă aplicată mai strict, iar spectatorii vor putea urmări numărătoarea inversă pe ‘shot-clock’.

4. Reguli mai stricte pentru încălzire

5. Adio, ‘neț’!

În calificări, dar și în competiția juniorilor, serviciul nu se va mai repeta atunci când mingea atinge banda fileului și cade în careul advers corect, jucătorul aflat la retur fiind obligat să lovească mingea.

6. Mai mulți bani: avantaj pentru jucătorii înscriși în calificări

Campioana de la Roland Garros va fi recompensată, la fel ca și campionul de la simplu masculin, cu 2,7 milioane de dolari. Cecul învingătorilor de la simplu a fost majorat cu 12,5% față de 2017, atunci când Jelena Ostapenko și Rafael Nadal au primit fiecare câte 2,4 milioane de dolari la capătul celor șapte meciuri câștigate.

Într-o încercare de a face jocul mai atractiv pentru televiziuni, organizatorii au luat decizia de a reglementa mai drastic perioada de încălzire de la startul meciului. Din momentul în care cel de-al doilea jucător a ajuns în arenă, la scaunul său, sportivii au un minut pentru a se prezenta la fileu în vederea tradiționalei trageri la sorți. Mai departe, încălzirea va dura exact cinci minute, iar meciul trebuie să înceapă în următorul minut. Și pe durata încălzirii va fi folosită o numărătoare inversă vizibilă pentru toți spectatorii din arenă.

Majorările cele mai semnificative s-au înregistrat însă la nivelul cel mai de jos al piramidei: premiile din calificări au crescut cu 20% în primul tur, 22,2% în turul doi și 16,67% în cazul celor care pierd meciul decisiv de accedere pe tabloul principal. Scopul declarat al Federației Internaționale de Tenis este acela de a susține jucătorii din afara Top 100 și de a micșora diferențele de venituri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care Dan Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă să sari cu parașuta în România. Prețurile pornesc de la 1000 de lei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Iei amendă dacă circuli pe interzis în parcarea supermarketului?
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Rusia ar putea lovi în 90 de minute. Rachetele n-ar putea fi evitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Cine au fost Constantin cel Mare și mama sa Elena?
×